Leilas tekakor
5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
Värm mjölken till ca 50 grader. Häll i havregryn,
salt och sirap och låt stå och svälla i 20 minuter.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen.
Smula ner jästen och rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord,
dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka.
Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar
med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
Kram Nina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar