fredag 28 maj 2010

Tack underbara elever!

Sista kursveckan med årets elever på Teamträningsskolan mellansverige är över. *snyft* Det har varit så härligt att lära känna dess underbara unga vuxna. Jag har fått följa deras utveckling under ett år som ledare. 49 roliga, olika, härliga, kära, mysiga, fundersamma, spexande, underbara, seriösa, förväntansfulla, bröllopssugna, skrattande vänner som gör att man älskar jobbet! I går hade vi vår avslutningsfest och då fick jag den här underbara presenten så gissa om jag blev glad! *ler* Fest ville vi ha och fest blev det. (Annat kan man inte räkna med när man har med dessa människorna att göra... )

Jag kommer sakna dem alla, men det är skönt att veta att några av dem som gått ungdomsinriktningen kommer fortsätta nästa år med ledarinriktningen. Det känns gott!

Att få jobba med några nya arbetskamrater ska också bli intressant. Ett spännande läsår ligger framför, men först lite semester om några veckor!

söndag 23 maj 2010

Ny musmatta

En del dukar fram chips och ostbågar till sitt fredagsmys varje fredag. Hemma hos oss händer det var 4:e fredag. En del fredagar är vardagsrumsbordet istället dukat med virkning, vackra papper, tyger och allt möjligt. I fredags tröttnade jag på min musmatta med döskalle jag fått, så jag kom på en annan idé. Alldeles för enkelt kanske, men bra... Jag sydde helt enkelt fast ett tyg jag verkligen gillar på den tunna musmattan. För att det skulle glida på bra i
symaskinen var tygsidan neråt.
Nu har jag en ursnygg musmatta med
underbart tyg men som inte glider iväg.
Att kunna återanvända något som man inte gillar och göra om det till något som fungerar bättre i hemmet är miljövänligt, smart , roligt och ekonomiskt...

fredag 21 maj 2010

Tårtsugen

Jag har bakat tårtor! Eller virkat rättare sagt... Det blev en grön tårta med rosa ros och en rosa tårta med röd ros. Beskrivningen kommer från Mia Bengtssons bok
"Virka amigurumi". Man blir ju lite sugen, eller hur?
De är så lättvirkade och tar inte lång tid heller. Lite lagom projekt om du är virksugen...

måndag 17 maj 2010

Hemma igen...

Här kommer lite mer bilder från familjen Jennersjö på Domaregatan 4c i Eskilstuna. Solen strålar in i lägenheten idag. Balkongdörren är vidöppen och det gå inte att ta miste om att det är bra väder. Grannbarnen far omkring på sina cyklar eller gungar och ungdomarna spelar basket på planen utanför. De låter mer än man önskar... Blommorna är äkta IKEA-blommor och står så fint år efter år. Tavlan fick jag i julklapp av mina föräldrar.
Och här är mina föräldrar Gittan & Lasse Wäfors på mammas 21-årsdag 1965! I juli är det dags för 45-årig bröllopsdag.
Det ska vi fira...
Förra sommaren hade jag murgröna mellan pelargonerna i balkonglådorna. När de flyttade in i höstas formade jag om dem till ett hjärta istället. Vad tycker du om mina tapeter då? *ler* De får duga ett tag till i alla fall. Vackra guldränder som glänser i solljuset från det stora vardagsrumsfönstret.

lördag 15 maj 2010

Kronskogen

I dag var det en sån otroligt vacker och varm sommardag! Vi skulle vara i Sala torsdag och fredag men vi kom hem först idag pga att min äldsta son Albin hamnade på lasarettet i Västerås för bortoperation av blindtarm. När vi kom hem väntade vi på att det skulle bli lite svalare för att sen ge oss ut i Kronskogen. De små A:na tog sina cyklar för att kunna hinna med sin snabba moder på promenad i spåret.
Eller var det så verkligen? Ja ja... Vi drog iväg och det var så underbart vackert i skogen. När vi gick där i onsdags var det vitsippor och blåbärsris överallt. Men i dag hade även liljekonvaljerna trängt sig upp mitt i allt. Det dröjer inte länge innan de slår ut och skogen doftar liljekonvalj.
Efter 20 min stannade vi och vilade. Fåglarna sjöng hysteriskt i ekarna runt omkring oss. Vi bara njöt av Guds underbara natur! Sen vände vi hemåt igen. När vi kom hem var vi varma och svettiga alla tre. Axel skulle in i duschen först, men då upptäckte jag att varmvattnet var borta. Jag vet inte hur jag ska få oss fräscha med enbart kallvatten. Har du något förslag?

torsdag 13 maj 2010

Den som spar...

Så skönt att få vara ledig 5 dagar! Trots att jag verkligen gillar mitt jobb så ser man fram emot ledighet.
Om en stund ska jag tillsammans med 3 av barnen åka till Sala. Där bor mina föräldrar och min syster med familj. Jag ska röja bland mina gamla saker jag körde dit när jag flyttade från hästgården för 2 år sedan. De har blivit liggandes i mamma och pappas garage, men nu ska det rensas rejält. Det blir nog några vändor till tippen i morgon för nu kan jag inte spara en massa bara för att ha.
Tidigare hade jag ju 300 kvm hus, 150 kvm jättevind och några uthus. Det har jag inte längre. Jag ska be Albin ta med kameran så vi kan fota en del till Tradera och Blocket. Tänk att man kan samla på sig så mycket saker när man har plats.
Jag tänkte ofta att den där saken kan bli bra sen när jag fixat i ordning den, men det blev aldrig så. Men jag var inte som det äldre paret som var med i "Arga snickarn" i går kväll! Där verkade mottot vara "Den som spar den har", men jag vet att "Den som spar den har: oreda, trångt, för mycket av bråte och trist liv"... Så nu ska det röjas!

lördag 8 maj 2010

Hemma

Idag är det 2 år sedan jag fick nyckeln till min lägenhet i Eskilstuna... En ljus 5:a på 116 kvm på mittenvåningen. Gigantisk balkong! I oktober förra året flyttade jag några hus bort till en 4:a på 93 kvm. Gillar min lägenhet, men visst skulle det vara trevligt med nya vita tapeter, men de kommer senare. Här kan ljuset komma in från två håll och det blir ett härligt ljus. Om några veckor flyttar min Alexandra, 20 år, hem igen efter ett år i Jönköping. Det ska bli sååå roligt att bo med henne igen, men nu finns inte hennes rum kvar så vi mixar ihop oss alla 4 varannan vecka under sommaren. Sen får hon hitta nåt eget...
Den här grodan fick jag av min goda vän Maria Z. Hon tyckte att jag ska pussa på den lite då och då, vilket jag gör utan resultat... Men det gör ingenting i dagsläget. Det är kanske därför han ser lite fundersam ut.
Gardinerna passar lika bra i lägenheten som på Syréngården jag bodde på innan. De är mina favoriter och mycket praktiska eftersom de kan dras för soliga dagar. Det kanske blir några fina shabby chic-rullgardiner senare när jag vill byta gardiner. Ska ha en skön lördag hemma ensam. Måste ta tag i mitt rum som ska rymma syrum, kontor, kortmakeri samt en plats för mig att återhämta mig och få min skönhetssömn... Jag ser fram emot i kväll då jag ska tjejkväll och det ska bli så kul!

onsdag 5 maj 2010

Nytt lock till knappburken

Nu har jag kommit i gång med virknålen igen efter ett litet uppehåll. Man har ju tyvärr lite annat att göra också...
Jag älskar glasburkar men inte locken. Lock behöver man för att hålla dammet ute och sakerna inne. Tidigare har jag haft tyg på med band runt, men så hittade jag nåt snyggt!

Än så länge har jag bara virkat till en av knappburkarna, men det kommer bli fler. En sak jag kommer ändra på då är att ta ett tunnare garn som "spets", men jag hade inget hemma och ville göra klart. Man kan ju alltid repa upp och göra om...

Mönstret hittar du här hos Fröken Elsa.

Ha en bra fortsättning på veckan!

måndag 3 maj 2010

Vilken skapare vi har

En liten bukett med vitsippor kan glädja mig så mycket. Bara på några få dagar har det hänt så mycket i naturen. Björkarna slog ut på bara en dag och allt spirar och grönskar överallt.
Vilken underbar natur Gud skapade till oss!

lördag 1 maj 2010

Liten Nina

Den 8 augusti 1966 föddes Birgittha Catarina Wäfors med långt kolsvart hår. De lyckliga föräldrarna var Gittan och Lasse.
På den vänstra bilden är jag 2 mån och ca 8 mån på den högra.
När jag var 8 mån fick jag en kusin, Kerstin. Här på bilden är hon i sin morfars famn medan jag står bredvid hennes farmor, min mormor.
Här sitter min morfar Eric och mormor Gunhild med alla sina fem barnbarn julen 1972. Vilka det är? Från vänster kusin Kerstin (iklädd sin julklapp), min lillebror Cristofer (flyttade upp till himlen för 4 år sedan), jag står bakom min kusin Annette (yngst av oss men har 5 egna barn nu) och till sist min lillasyster Camillha (som du hittar på Himlen runt)!
Vilket gäng...