måndag 19 april 2010

"För stressade mammor" del 1

Jag fick för några år sedan en liten, liten bok med titeln "För stressade mammor". Den kändes lite aktuell nyligen och så tog jag fram den för att läsa. Jag tror inte att jag en ensam om att känna det som att tiden inte alltid räcker till till alla. Så jag vill ge dig några tips från boken till dig, vare sig du är mamma eller pappa... Jag plockar några av råden därav de olika siffrorna.

1. Ha tålamod med dig själv. Att bli en bra mamma är en färdighet som man lär sig med varje ny erfarenhet.
****
6. Gör det till en regel att ge (och ta emot) kramar, pussar, klappar och smekningar. Hitta på nya, enkla sätt att visa kärlek, erkännande och uppmuntran. Barn behöver närhet.
(Det gör mammor också!)
****
12. När du blir stressad och dina barns krav på dig blir outhärdliga, bed en stilla bön om att inte tappa tålamodet. Ta en time out. Räkna till 10 (eller 100 om det behövs).
****
23. Skäm bort dig själv ibland. Du är värld att få njuta av livets goda. Vare sig din passion gäller choklad, skor eller en eftermiddagslur... ta för dig!
****
Inser att det finns så många råd jag vill dela med dig så jag återkommer med fler en annan dag. Dumt att ge dig för mycket att tänka på så här en måndagkväll! Men jag lovar att det kommer fler...

1 kommentar:

  1. Jag tog också fram min bok och satte mej i husvagnen och läste. Där fick jag sitta ifred!! Den är ju så bra!

    SvaraRadera