söndag 11 april 2010

Att få blommor

Tänk att det är så underbart att få blommor! Det är något jag verkligen uppskattar... I går fick jag en underbar skål med vackra blommor som tack för mitt jobb med Ledarskolan. Att det sedan fanns ett gulligt kort med gjorde inte saken mindre rörande. Jag njuter verkligen av de vackra blommorna, ljuvliga doften och tanken bakom de.
I påskas fick jag några blommor av min mamma och pappa, påskliljor och panséer. Nu har jag planterat panséerna i en kruka som ska få flytta ut på balkongen senare i vår. I år har jag ju en mycket mindre balkong än tidigare, men jag ska i veckan göra i ordning den så att den ska bli en sommarbalkong istället som just nu, förråd... Våren är verkligen här!
Mina pelargoner är som svenska flyttfåglar. Mot sommaren planteras de ut i balkonglådorna tillsammans med murgröna eller liknande, men mot hösten åker de in i lerkrukorna igen. Tidigare bodde de ständigt på min glasveranda jag hade då och blommade året runt. Blommar gör de fortfarande året runt och verkar må bra efter min ganska kraftiga beskärning. Albin brukar fixa den annars men i år beskar jag själv. Har men en son som gick trädgårdsinriktningen på naturbruksgymnasiet ska man utnyttja det! Hör av dig om du behöver hjälp med din trädgård, fruktträd eller liknande så tar Albin kontakt med dig...

Njuter av mina fådda blommor och njuter av en vårsöndag med sol! Vill påminna både mig själv och dig att uppmuntra andra mer än vad vi kanske gör. Med blommor, ord eller något annat du är bra på att göra...

2 kommentarer:

 1. Härligt!
  Att få blommor är underbart!
  Grabbarna och jag var ute och gick där det för några dagar sen inte var gångbart, utan bara SNÖ! Vi knipsade några vide och sen gick för mot bron där det verkligen är ÖVERSVÄMNING och sen gick vi vidare mot åkrarna där vet nu mer är sjöar! Flygarnas väg är sjö så vi får se när de kan komma fram!
  Just nu spelar killarna "sandalOS" på altanen. De har fått prova skor som legat på vinterförvaring i husvagnen. De fastnade för varsina par sandaler, så nu spelar de fotboll på altanen... gräsmattan är lerig och på vissa ställen inte fri från snö.
  En sak till bara:
  Tittade på Kanal 10 imorse och de sände lördagsmorgonens möte från Nyhem! UNDERBART!!!

  SvaraRadera
 2. Här har vi klarat oss ganska bra från översvämningar och åkersjöar vad jag vet. Det har varit en perfekt snösmältning i E-a trots att vi fick så enormt mycket snö. Någon "sandalOS" har jag inte haft i dag men man vet ju aldrig :)

  SvaraRadera