lördag 10 september 2011

Kalasgodispåsar

Alice fyllde ju 7år i juli, men nu är det dags för kalaset. Kompisarna har varit så utspridda under sommaren så det är svårt att få till det tidigare. Förra året hade jag gjort strutar till godiset men i år blev det rosa påsarna. Det är så lätt att göra dem själv och så blir de lite roligare. Har du inte vikt påsar tidigare så får du en liten lektion här:
Jag har använt ett vanligt rosa A4papper. Först viker man in sidorna 
så att de går omlott några cm. Limma och tryck ihop.
 Vik upp några cm som ska bli botten.
 
 Vik in sidorna mot mitten som på bilden. Ibland får man pilla lite extra för att få till snygga hörn.
Vik till en lagom stor botten. Tänk på att de ska överlappa lite.
Limma botten  och forma påsen som nu är klar.

Nu är det dags att dekorera påsen precis som du vill!
Eftersom det är tjejkalas så blev det en del glitter på dem. Nu är de fyllda med godis och ligger och väntar på att bli utdelade. Ha en riktigt skön helg!


Kram Nina

4 kommentarer:

 1. Barnkalas lär jag inte ha några fler, men det var ändå kul att se hur du har gjort dina fina godispåsar kära kusin! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Lena! Jag brukar göra dem istället för "presentinslagning" så det är ett tips till med. Fick höra att man gjorde såna här påsar på Go´kväll lördag förra veckan :)De är verkligen bra!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Blir bra då M& E snart har kalas,tack för tipset!
  /Annette

  SvaraRadera
 4. Ja de fyller ju år om några veckor! Tycker de också att det är pirrigt inför kalaset? Alice har fixat och planerat dekorationerna ett bra tag här hemma. Det var ju ett tag sedan hon fyllde så hon har haft tid på sig!
  Kram

  SvaraRadera