Så i lördags och söndags kokade jag plommonmarmelad. En omgång med kanel för det blir ju så fantastiskt gott. Enkelt är det ju också!
Plommonmarmelad
1 - 1½ kg urkärnade plommon
1 kg syltsocker
lite kanel om du vill
Koka upp allt tillsammans ca 5 min. Skumma av ordentligt.
Om du vill ha en slät marmelad kör du stavmixern i marmeladen.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Klart!
Jag hade bakat ungerska limpor i fredags och var ju tvungen att testa marmeladen på två rostade skivor på kvällen. Farligt gott, tyvärr, trots att jag valde limpan med oregano! Receptet på brödet hittar du här. Några burkar har jag redan gett bort men så underbart det är att ha egenkokad saft och marmelad i skafferiet. Vi får se vad det mer blir innan sommaren är helt slut.
Kram Nina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar