onsdag 29 september 2010

Höstfärger

 Jag älskar hösten med alla dess färger, klara luft och växling i naturen. Tyvärr är det svårt att få fram de vackra färgerna på bild.


Trädet här ovan precis är mitt favoritträd på gården. Det vackraste av dem alla som fångar blicken så snart man tittar ut.

tisdag 28 september 2010

Mitt postsorteringsskåp

 När jag hade min butik hemma på Syréngården hade jag alla ljus och en del ljuslyktor i det gamla postsorteringsskåpet. Det var en perfekt förvaring. Jag blev förälskad i skåpet vid första ögonkastet när jag hittade det i den gamla smedjan på gården. När jag flyttade visste jag inte var jag skulle göra av det, men min mamma tog den till sin butik så länge.
I lördags kom det tillbaka hem till mig. Placerat i köket fylldes det återigen med ljus, ljusstakar och annat grejs. Inte lika fullt som tidigare, men ändå mer än jag trodde att jag hade.


 

Det här är bara början så det kommer att fyllas med mer under veckan. Sakerna flyttas hit och dit.Konstigt att man kan bli så förälskad i en möbel...
Kram Nina

fredag 24 september 2010

Fredagsfix

 Fredag igen, härligt! Idag har jag tillbringat en stund med målarpenseln i handen. Nu har jag satt upp mina vita hyllor i mitt sovrum och fixat lite snyggt. I IKEAkatalogen såg jag hur de hade tagit in en gren och hängt smycken i s-krokar. Jag härmade, men vred till lite krokar av ståltråd istället.





Ha en riktigt skön helg, det ska jag ha!

Kram Nina

tisdag 21 september 2010

Tunga rönngrenar

Idag var det inget roligt höstväder. Ruggigt och regnigt så jag var glad att jag inte behövde vara ute så mycket idag. Men hösten är fantastisk årstid med trädens vackra färger och den sköna klara luften. Det är tunga grenar på rönnen även i år, så jag ska se till att få in lite vackra grenar för de är nog höstens vackraste dekoration. Eller har du någon annan favorit?

Kram Nina

fredag 17 september 2010

Full pakethållare

Jag var snabb och beställde lite reagrejer från Panduro i veckan. Eftersom det inte var så mycket som jag beställt så blev jag mycket förvånad när jag fick det gigantiska paketet i min famn... Hade tagit cykeln så pakethållaren blev full.

Väl hemma var det julafton. Laura Ashleypapperen är otroligt vackra, likaså Tildas ängelstämplar. Det blir nog såna julkort i år *ler*. Jag hade beställt en hel del bra förvaring för mina pärlor men de är inte med på bilderna för de ligger redan fyllda i mitt rum.

Kram Nina

onsdag 15 september 2010

Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart!

Nu kommer den underbara hösten med alla vackra färger i naturen och halsdukarna läggs fram på hatthyllan. Det betyder också att fler och fler ljus tänds hemma hos oss. Säkert är det likadant hemma hos dig.

På baksidan av tagsen som sitter på glasburken är en gammal barnsång skriven som vi ofta sjöng i söndagsskolan.

Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart... 

Det är lätt att tankarna fastnar på stearinljus, men fortsätt tanken till det lilla ljus du har inom dig, ditt hopp, din kärlek, din tro. Släck aldrig den lågan utan se till att den alltid får lysa klar. Inte alltid så lätt när det finns mycket som vill släcka den, så ibland får man jag kämpa lite extra, att skydda lågan med en "stor glasburk" utan att den blir instängd. Ljuset sprids ändå runtomkring dig!

Kram Nina

tisdag 14 september 2010

Snart är det klart...

I dag har jag vilat, vilat och suttit vid symaskinen en stund. Nu har jag till slut sytt i hop alla "kalejdoskopbitar" så det som är kvar nu är bård, kviltning och kanten. Tyvärr saknas det 10 st rosaprickiga trekanter men det hittade mamma i sin butik så det kommer med posten i morgon...

Kram Nina

söndag 12 september 2010

Jag har fått en ny award!

 
Jag har fått denna fina utmärkelse! Tack så hemskt mycket Camillha! Jag blir jätteglad.

Så här står det om Beatiful Blogger Award:
När man fått utmärkelsen bör man
- kopiera in award-bilden i sin blogg för att vi sa att man fått den
- tacka och länka till den som nominerade en
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv

Jag vill ge denna award till de här underbara bloggare för de inspirerar mig och gör mig glad fast jag inte känner alla av dem:

Jag vet inte om det här är intressanta saker om mig men det är jag i alla fall:
  • Vill ta MC-kort
  • Har flyttat 14 gånger i 9 olika städer
  • Saknar en gospelkör att sjunga i
  • Skulle vilja börja köra rally
  • Kommer att lära mig spela bas... någon gång
  • Tänder ljuset i min fina lykta så fort jag kommer hem
  • Älskar att skapa med tyger, papper, stämplar, pärlor och sånt...
Kram Nina

fredag 10 september 2010

Mer jeans

Jag lovade ju att återkomma med fler jeansprojekt, så här är ett till... Min väska som jag gjorde för några år sedan och som används rätt ofta. Här ser man tydligt vilka effekter man får fram när man sprättar upp sömmar och fållar. Tyget runt hjärtat är struket på krympplast som gör det så "krusigt".
Till vänster om hjärtat placerade jag en mobilficka. Tanken var att det skulle sättas dit en tryckknapp som håller fast mobilen, men den har inte kommit dit än *typiskt*.
På andra sidan av väskan har jag en bra, stor ficka som rymmer nycklarna som man brukar ha i jeansfickan.

Ha en skön fredagkväll!

Kram Nina

PS. Missa inte tävlingarna som finns i högra spalten :)

onsdag 8 september 2010

Fynda på Bloppissidan

Har du sett att jag har en sida som heter Bloppis? Där har jag lagt upp fina kläder som barnen vuxit ur och en del bra böcker. Lite annat kommer också dyka upp senare, som hobbymaterial...


Kanske hittar du något som passar dig redan nu, hör då av dig till mig via mail nina.jennersjo@hotmail.com .

Kram Nina

tisdag 7 september 2010

Karamellstrutar

I söndags hade Alice sitt 6-årskalas till slut. När jag skulle göra i ordning godispåsarna insåg jag att påsarna var slut hemma, men vad gör det om man har en massa papper hemma... Det blev karamellstrutar istället som gjorde succé.


 Tårtan var utbytt till vackra och goda cupcakes. Bilden togs i all hast innan barnen attackerade bordet, så det blev tyvärr väldigt suddigt. Måste ju bara visa paketet som en av klasskompisarna hade fixat alldeles själv. Så härligt kreativt av en 6-åring!
 
Ha en bra dag!
Kram Nina

lördag 4 september 2010

Brev

När vi flyttade in på Syréngården 1997 fanns det en del gamla brev kvar från den förra ägarens släktingar.  Jag blev jätteglad för de är så fina. De är intressanta att läsa också... De har legat nedpackade i en påse under de senaste flyttarna men nu har de kommit upp.

Tänk vad vackert man fick lära sig skriva i skolan förr. Det är inte många män nu gör tiden som skriver så här fint som Gunnars bror gjorde när han skrev breven. Vi har tappat så mycket av brevskrivandet sen mailen gjorde entré. Men tänk så praktiskt det är att kunna få över ett brev på bara någon sekund till vem som helst i världen.

Kram Nina

torsdag 2 september 2010

Ungerska limpor


Idag blir det ett enkelt recept på ett härligt och gigantiskt brödet jag bakade i går. Det här är ett riktigt gott bröd som man med fördel kan rosta när det blir några dagar. Vissa gånger har jag blandat i oliver och oregano eller andra kryddor i brödet. Men det är inget bröd man kvällsbakar eftersom det ska jäsa länge.

Ungerska limpor  
3 goda limpor med lite extra sälta
50 g jäst
100 g margarin
1,2 liter vatten
                                        2 msk salt (ja, det ska vara msk)
ca 2 kg vetemjöl


Smula ner jästen. Smält margarinet, häll på vattnet och ljumma degspadet till fingervarmt. Rör ut jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och så mycket mjöl att det blir en smidig deg. Arbeta den kraftigt tills den släpper kanterna. Strö över ett tunt lager mjöl. 
Låt jäsa under bakduk 1½ timme.
Knåda i resten av mjölet och forma till 3 avlånga limpor. Lägg dem på tvären i långpannan. Pensla lite olja mellan limporna.
Låt den jäsa ca 45 minuter till.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 250 grader, ca 20 minuter. Sänk värmen till 150 grader och fortsätt grädda limporna i 25 minuter. Pensla brödet med vatten strax innan de tas ur ugnen.
Låt bröden svalna något innan du stjälper upp dem på galler och bryter isär limporna. Låt dem kallna under bakduk.

Ha en bra dag idag! Jag är tillbaka på jobbet, så jag skrev faktiskt detta i går kväll för blogga hinner man ju inte med på kontoret...

onsdag 1 september 2010

Gamla jeans

Jag gillar jeans, både som klädesplagg och tyget i sig. Axel har ett sängöverkast som min mamma gjorde för många år sedan av gamla jeans. Jag sydde en gardin av bland annat jeans till honom för han hade så stort fönster så det var knepigt med rullgardin. Jag blandade in andra enfärgade tyger också i ett slags lapptäcke med stora stora bitar. Den gardinen passar inte till hans lilla fönster nu så den ligger nedstoppad någonstans.
Men nu är tavlan inramad till slut. Den har fått ligga länge, men nu hittade jag en ram som blev bra. Vet inte var jag ska sätta upp den bara...När du ska göra något projekt med gamla jeans ska du sprätta upp sömmarna så du kan utnyttja alla snygga detaljer som finns i tyget. Alla byxor är mörka från början så även om jeansen är ljusa så hittar du en mörk kant under sömmen.Använd även fållen längst ner. Den blir jättesnygg. Jag använde den under det ljusa tyget på tavlan. Ser du den? Det är bara att sprätta, lägga tygerna på varandra och sy hur du vill med den söm du vill. Det finns inget rätt eller fel. Jag återkommer med mer jeansprojekt senare...

Men jag vill veta vad du gör av dina jeans! Eller återanvänder du något annat på ett smart sätt? Berätta!