torsdag 2 december 2010

Änglar finns!

Den här ängeln har jag haft i många, många år. Hon står framme året runt, liksom alla mina änglar. Vissa år har den suttit längst upp i toppen i julgranen men oftast i bokhyllan. Nu i veckan flyttade jag den till ett annat ställe, men Axel var snabb och påpekade att hon ska stå på sin plats. Jag ställde tillbaka henne igen...
Jag tror att änglar finns på riktig, som Guds sändebud på jorden. Ibland får vi se dem och ibland finns de hos oss fast de inte syns. När jag var yngre kunde jag bli irriterad på att jag aldrig fick vara riktigt själv, men nu har jag insett att det är en oerhörd förmån.

Människor vi möter kan vara som änglar ibland också. Att vara tacksam och kunna ta emot hjälp, även ekonomiskt hjälp, är inte alltid så lätt. Man får lära sig det, för inte vill jag förstöra glädjen för givaren genom att inte bara säga: Tack!

 
Det roliga med alla änglar i Bibeln är att de är de mest skrämmande människorna mötte. Deras hälsningsfras vara alltid i stil med: Var inte rädd!

Kram Nina

3 kommentarer:

 1. Vilken jättefin ängel.Jag tror också att jag har änglar här runt omkring mig fast de inte syns.När mitt liv var som allra tyngst var det en vän som bad att Guds änglar verkligen skulle vara hos mig och det håller jag fast vid. Nu i juletider har jag x-tra många många symboliska änglar också.en del är vackra, en del mindre vackra.....
  Ha det gott Chatarina.
  Kram från Sus

  SvaraRadera
 2. Jag har också en sån ängel! De är så fina! Jag tycker det är så skönt att änglarna finns på riktigt också!
  "Glöm inte bort att änglarna finns! Att dom är här för att se hur du har det! Att dom kan hjälpa dej fast dom inte syns! Glöm inte bort att änglarna finns!"

  SvaraRadera
 3. Så fint du har skrivit om änglar!!! Läste igår ett stycke jag läst tidigare men inte tänkt så mycket på...det här att barnens änglar har direktkontakt med Gud. Måste var något speciellt eftersom det skrivs så konkret om det i Bibeln...på vilket sätt tro?

  SvaraRadera