söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag


I dag är det alla hjärtans dag! Oftast tänker vi på att fira dagen med DEN vi älskar, vår partner. Nu när jag är singel tänker jag mer på DEM jag älskar... Mina fyra underbara barn, mina föräldrar, min syster och hennes familj men även många av mina vänner.
Jag har släkt och vänner som jag vet älskar mig och bryr sig om mig. Jag känner samma sak för dem. En del träffar man inte lika ofta längre men de finns i ens hjärta och tankar för att de har satt sina spår.
Spåren efter dem syns olika mycket beroende på hur djupa de är. Tänk på all snö som är ute nu, den som är "större/tyngre" gör sina spår i snön djupare än den som är "liten/lätt" som kanske till och med kan gå på skaren.
De "större/tyngre" är de som du känner mer samhörighet med, gör något speciellt med, de som säger det som du behöver höra, de som betyder mycket för dig. Sen träffar du de som inte dyker upp i dina tankar lika ofta, de är trevliga och roliga men ger inte samma avtryck, de som är "små/lätta". Storleken på personen spelar absolut ingen roll! Ett barn kan mycket väl vara den "stora/tunga". Förstår du hur jag menar?
Djupet på snön har stor inverkan på hur djupa spåren blir.
Tillåter du människor att komma nära dig har du djupare snö än när du inte vågar släppa människor inpå livet. Ibland orkar du kanske inte med andra än dig själv och skottar så ordentligt att det inte kan bli några spår.
När det händer för mycket runt omkring dig eller om du inte har kontakt med de som satt spår i ditt liv kan det hända att de snöar igen eller inte är lika djupa längre. Se till att det inte snöar för mycket i ditt liv utan att du kan se spåren och kanske kliva i dem så de förblir djupa.

4 kommentarer:

 1. Tack hjärtat för fina ord! :) Kramen

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det gick ju inte att "rita" hjärtan i din blogg så jag skriver det istället!
  Hjärta!!

  SvaraRadera