För ett tag sedan testade jag att baka en kokostosca och den var superdupergod! Den kommer jag baka fler gånger kan jag lova.
Kokostosca
- 3 ekologiska ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Toscasmet
- 25 g smör
- ½ dl ljus sirap
- ¾ dl matlagningsgrädde
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Smörj och bröa en rund kakform med avtagbar kant.
- Sätt i kakan i ugnen och gör genast toscasmeten.
- Rör ihop alla toscaingredienserna i en kastrull och koka samman 5 minuter.
- Häll toscan över kakan efter 25 minuter och grädda den i ytterligare 15 minuter.
Kram Nina
Den kakan ska jag nog försöka mig på!
SvaraRaderaBabsan
Det tycker jag verkligen! Enkel att baka och sååå god. Ha en fortsatt härlig sommar.
SvaraRadera