lördag 3 augusti 2013

Alexandra hjärta Andreas

Foto: Viccan
Lördagen den 27 juli blev jag svärmor... Min underbara dotter Alexandra gifte sig då med sin älskade Andreas! Jag vet att jag är partisk men de var de vackraste brudparet jag någonsin sett. Vigseln kändes så romantisk och rörande. Ingångsmusiken hade Andreas bror Jonathan skrivit och den passade brudparet perfekt. Sångerna var så vackra och vår ungdomspastor Johan höll ett mycket passande vigseltal till de nygifta paret Jennersjö.
Pastor Johan är klar och utgångsmusiken
 Cannons med Youth Lagoon spelades.
Kyssen på kyrktrappan

Andreas med sin fru, svägerska och svågrar
Fogdö bygdegård hade genomgått en "make over" dagarna innan. Allt kändes så hemtrevligt och mysigt. Inte stelt och formellt på något sätt. Solen sken och det var lite väl varmt för herrarna i kavaj men med ordentligt korsdrag i hela lokalen gick det bra. När vi precis gått in och satt oss för att börja festen kom en regnskur som mer liknade en dusch. Den varade ungefär 10 minuter och rensade luften för en stund. Sen sken solen igen och vi kunde njuta av bröllopsfesten även ute i den stora trädgården.
Foto: Viccan
Bordsplaceringen med oss alla 99 personer hade Alexandra skrivit för hand. Hon har en fantastisk handstil!
Så många härliga vänner som kom för att fira.
Snygga skylten som Raymond tillverkat och Alexandra skrivit på. 
Ett av torsdagens kvällsnöje: sätta upp alla hemmagjorda bollar av silkespapper.
De är ca 40 cm i diameter. Gråa och vita.
 Maten var så god och vi hade vännerna Stefan & Annelie, Annica & Mats och Bengt & Karin -stort tack - som såg till att allt funkade förträffligt i köket. Det var bara att luta sig tillbaka och njuta av festen. I stället för en dessert blev det hembakta bullar och kakor i mängder. Min mammas Rimbobullarna hade Alexandra gjort små flaggor till. Papperssugrör till de gammaldags läskflaskorna och allt runt omkring var så välplanerat och var i äkta Alexandra&Andreas stil. På borden låg vita linnedukar med massor av små vita virkade dukar i olika modeller utspridda. Borden var även dekorerade med blommor, till stor del från Andreas föräldrars trädgård, och ljus i glasburkar. Tyvärr var jag dålig att få med allt sånt på bild.
Programmet till festen med många roliga saker om brudparet men även om oss gäster.
Brudparet hittade man lite varstans för att umgås med sina vänner mellan tal och lekar. Ovanför dem ser man bollarna och några av de nästan 80 meter flaggspel jag sydde till taket, partytältet och ingången. Tyget till flaggspelen kommer från dukar från Second hand, stuvbitar och till och med gamla byxben hemifrån mig.  Vimplarna ska användas på en kollegas bröllop den 10 augusti, kanske blir det fler... 
En fantastisk hallontårta - som vissa gäster hade absintens av dagen efter,
har jag fått höra i efterhand... 
 Det blev en lyckad fest och en fantastisk dag med många härliga minnen som jag kommer njuta av i många år! Fotografen Viccan var med brudparet under hela dagen, så det kommer nog att finnas några bilder på hennes på hemsida som du hittar här. Några bilder finns redan på Viccans Facebooksida.
Andreas fick inte bara en fru, utan hela det här "kitet"
följer med också, som min svåger Miche sa i sitt tal!
Trots alla timmar vid symaskinen för att sy Alexandras brudklänning, sy flaggspel, ändringar av familjens kläder så känner jag en saknad av symaskinens ljud och glädjen som kommer av skapandet. Så jag får väl hitta på något annat att sy.

Tack för en underbar dag Alexandra & Andreas Jennersjö!

Kram Nina

2 kommentarer:

  1. Tack snälla Catarina för att du delade med oss av allt detta! Så roligt att få se bilderna och läsa om alla kreativa "detaljer" som tillverkats. Vi har tydligen fått ytterligare en Jennersjö också! Grattis svärmor!

    Babsan

    SvaraRadera
  2. Wow vilka fina bilder :D Dom är så fina tillsammans Älskade A-na ;) //Cecilia

    SvaraRadera