fredag 3 februari 2012

Palldyna

I tisdags såg att min vita pall behövde snyggas till. Minns då att jag sett en bild på en "dyna" av mormorsrutor. Så fick det bli. Hittade några nystan som skulle bli bra och satte igång.

Jag använde det här mönstret:
Varv 1 - Först en ring av 4 luftmaskor som avslutas med en smygmaska i den första maskan.
Varv 2 -* 3 luftmaskor (motsvarar första stolpen på varvet) och 2 stolpar. Sen 1 luftmaska och 3 stolpar som motsvarar en grupp. Upprepa tills du har 4 grupper och avsluta med en smygmaska.
Varv 3 - 3 luftmaskor (motsvarar första stolpen på varvet) och 2 stolpar. Sen 3 stolpar, 1 luftmaska följt av 3 stolpar. Ny har du ett hörn. Fortsätt med grupper om 3 stolpar i varje hål från föregående varv. Virka ingen luftmaska mellan grupperna utom i hörnen.
Varv 4 och vidare - Fortsätt som tidigare varv och bygg på med så många varv du vill.

* Eftersom jag tycker det är så tråkigt att fästa trådarna brukar jag virka med dem i varje nytt varv. På så sätt minskas fästandet avsevärt...


 När jag hade gjort mina 16 rutor virkade jag i hop dem med rät sidorna mot varandra. För att dynan ska sitta på bättre virkade jag en kant.

De senaste två veckorna har jag varit hundvakt till två hundar på dagarna. Gissa om barnen har tyckt att det varit mysigt att ha "pappahundarna" även hemma hos mamma. Rut fick inviga pallen för cockern Chakana är lite för stor.
Snart är jag klar med min "boa" jag stickar så då ska ni få se nåt kul. Ha en bra helg nu och jag hoppas inte du fryser för mycket!

Kramar Nina

4 kommentarer:

 1. Hallo i kylan,palldynan är kanon,blev sugen på att göra en liknande.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Mycket fint, Nina ;)
  Kram Héléne på Backen

  SvaraRadera
 3. Vilken charmig pall du fixat till! Kanonfin. Ha en trevlig lördag. Kram Sofie

  SvaraRadera
 4. Tack alla ni! Det var så roligt att virka mormorsrutor så jag funderar på ett nytt projekt...
  Önskar er en trevlig helg :)
  Kram Nina

  SvaraRadera