söndag 20 november 2011

Hemtrevligt i Hånger

Jag har i flera år hört talas om min kusin Annetts hus och nu äntligen har jag varit där! Tegelhuset är en gammal affär i Hånger utanför Värnamo som blivit bostad till en härlig familj bestående av mamma, pappa och fem barn. Deras hem är så där riktigt mysigt och hemtrevligt, man kan bara slappna av och njuta av allt fint och annorlunda som finns hos dem. När vi satt och pratade efter min morbrors 70-årskalas i lördags kom vi in på det här med bloggar och alla fina hem. 5-barnsmamman ansåg att hon kan ju inte ha ett sånt hem som på alla bilder men min syster och jag avslöjade hemligheten: det ser inte alltid ut sådär och de är ofta stilleben.
Naturligtvis ville jag visa henne att de bor i ett så vackert hem, med go känsla och värme. Det är ju så lätt att bli hemmablind. Bara att få kliva upp på morgonen och mötas av en tänd kamin värmde i novemberrusket.
Samuel har byggt en fantastisk stor altan på baksidan som gör att långbordet med de vita udda stolarna knappt tar någon plats alls. På kvällen tänds armaturen på stolparna och ger ett vackert ljus.
Annette berättade att nästan alla möblerna var second handfynd eller inropade på aktion. Båda sköna och vackra möbler i alla rummen. Annetts kreativitet märks överallt. Älskar resväskan och kängan med murgröna som ligger i hallen. Jo, vi är kvar i samma hus där det bor 5 barn i åldern 7-16 år...
Plingeling-klockan i trappan är mycket effektiv för att fånga allas uppmärksamhet  när det är dags att äta t ex. Praktiskt och snyggt helt enkelt.
Jag tackar er, Annette, Samuel, Signe, Algot, Alma, Märta & Emilia för er gästfrihet i helgen, "hotellfrukosten" och tiden vi fick tillsammans! Tackar särskilt dig Alma som lånade ut ditt rum till mig :) Nästa gång tar jag med mig några av mina A:n och kommer en helg utan kalas!

Kram Nina
 PS: Nettan, hos er behövde jag egentligen inte använda mig av beskurna bilder och stilleben. Jag kunde lika gärna visat bilder av hela rummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar